270,00 Kč
Cuba Serrano Lavado Superior
100% arabica.
Tato káva se pěstuje ve stínu stromů v půdě bohaté na humus. Nižší nadmořská výška způsobuje nižší aciditu. Chuť je charakteristická tóny kakaových bobů, které se dále rozvíjejí do chuti pekanových ořechů a opečeného toastu s dlouhotrvající dochutí. Aroma tabáku. Bodové hodnocení: 80.
Datum dostupnosti:
Všechny objednávky odesíláme do tří pracovních dnů.
Upozornění: poslední kus skladem!
| Země: | Cuba |
| Region: | Pohoří Sierra Maestra |
| Nadmořská výška: | 1000-1200 m.n.m. |
| Sklizeň: | leden až březen |
| Druh: | coffea arabica |
| Zpracování: | metoda mokrá / washed |
| Stupeň pražení: | střední / city+ roast |
| Označení: | Superior |
Kromě vynikajících doutníků a rumu se Kuba může pochlubit vynikající kávou. Tato káva roste vpohoří Sierra Maestra ve východní části ostrova. Pěstuje se ve stínu stromů, v jemné půdě bohaté na humus, bez použití chemických prostředků. Velká vlhkost, ideální celoroční teplota a půdní podmínky dávají vzniknout bezchybnému přírodnímu produktu. Jelikož se káva pěstuje v nižších nadmořských výškách okolo 1000-1200 m.n.m., má nižší kyselost než ostatní americké arabiky. Jediným exportérem je vládou řízená organizace, pod kterou spadají všichni farmáři.
Profil: Chuť je charakteristická tóny kakaových bobů, které se dále rozvíjejí do chuti pekanových ořechů a opečeného toastu s dlouhotrvající dochutí. Lehké aroma tabáku.
Označení Superior: Superior je termín označující kávy, jejíž kávová zrna mají rovnoměrnou velikost zrn 17/18. Používá se jako výraz pro velmi kvalitní kávu, jelikož veliká zrna jsou považována obecně za kvalitnější a mají tedy vliv na výslednou chuť kávy. Termín Superior je používán ve střední Americe.
Bodové hodnocení: 80+; specialty coffee (dle SCAA)
Řada: exclusive selection by zina’s coffee
Zatím nebyl přidán žádný komentář.